Square Dance termer - utöver de ordinarie callen

Ibland dyker det upp termer och ord i squaredans som du säkert har hört någon gång eller undrat över. Här kommer en liten ordbok, som försöker förklara dessa ord som används här och där.

 

Square Dance Calls - förtydligande och tillägg

När du dansar vissa turer i Square Dance kommer du att märka att dansare ibland "kompletterar" callen med rörelser som inte ingår i definitionen. Det är bra att känna till dessa "avarter" och vara beredd på dem.

Lost Squares - när squaren bryter ihop

Denna metod att återstarta dansen efter det att en square har brutit ihop har antagits av CALLERLAB. Den ska antas som en generell metod, läras ut till alla dansare och användas permanent.

New Dancers Bill of Rights

Detta är en direkt översättning av CALLERLAB:s New Dancers Bill of Rights, d v s vilka rättigheter en ny dansare kan kräva att få ut av en squaredanskurs.

Tips för att bli en bättre dansare

Här nedan följer några tips hur du kan bli en bättre dansare. Läs dessa och begrunda. Har du funderingar så fråga våra instruktörer.

Lägg till danseffekter vid vissa call

Det kommer och går - olika ljud eller rörelser som utförs vid vissa call i Squaredans, som inte finns definierade i några beskrivningar. Här kommer en sammanställning av sådana "effekter".

 

Crazy Flutterwheel - klubbens eget call

Namnet på klubben kommer delvis från ett call som finns på Challange nivå - Crazy Concept - där man t ex kan calla: Crazy Flutterwheel.