Ibland dyker det upp termer och ord i squaredans som du säkert har hört någon gång eller undrat över. Här kommer en liten ordbok, som försöker förklara dessa ord som används här och där.

 

När du dansar vissa turer i Square Dance kommer du att märka att dansare ibland "kompletterar" callen med rörelser som inte ingår i definitionen. Det är bra att känna till dessa "avarter" och vara beredd på dem.

Denna metod att återstarta dansen efter det att en square har brutit ihop har antagits av CALLERLAB. Den ska antas som en generell metod, läras ut till alla dansare och användas permanent.

Detta är en direkt översättning av CALLERLAB:s New Dancers Bill of Rights, d v s vilka rättigheter en ny dansare kan kräva att få ut av en squaredanskurs.

Här nedan följer några tips hur du kan bli en bättre dansare. Läs dessa och begrunda. Har du funderingar så fråga våra instruktörer.

Det kommer och går - olika ljud eller rörelser som utförs vid vissa call i Squaredans, som inte finns definierade i några beskrivningar. Här kommer en sammanställning av sådana "effekter".

 

Namnet på klubben kommer delvis från ett call som finns på Challange nivå - Crazy Concept - där man t ex kan calla: Crazy Flutterwheel.