Image

Sigtuna Möte

Sigtuna är en plats där det händer mycket och det tycker vi är fantastiskt. Sigtuna Möte är mycket mer än en marknad. Förutom ett femtiotal utställare som säljer hantverk, design och spännande matprodukter finns det upplevelser för hela familjen.
Image
Alt Text

Square-, Line- och Round Dance

Tack till alla som var med på Sigtuna möte 26 – 27 augusti 2023. 

Nu siktar vi att kunna vara med nästa år igen.

Anmälan

Dans är utomhus på trägolv, om mer plats behövs även på grus/gräs. Glöm inte din fyllda vattenflaska, Efter dansen för de som vill, fika på Strandvillan på egen bekostnad. Oavsett väder är vi på plats.

Sista anmälningsdag: 20 augusti! 
Sigtuna historiska marknadsdagar har sina rötter i det sista jordbruksmötet som gick av stapeln i Sigtuna stad 1912. I snart femtio år har lokalbefolkningen och tillresta samlats på sensommarmarknaden som idag är en uppskattad och populär tradition i vår pittoreska lilla stad. 

Sigtuna Möte är mycket mer än en marknad. Förutom ett femtiotal utställare som säljer hantverk, design och spännande matprodukter finns det upplevelser för hela familjen. Utgångspunkten är traditionen och det genuina. Vi uppmanar såväl besökare som utställare att klä sig i 1912 års anda och Sigtuna stads företagare anordnar en dräkttävling där det delas ut priser till de bäst klädda. 

Möt Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin från Elsa Beskows klassiska sagor. Stanna upp och lyssna på positivhalaren. Missa inte möjligheten att ta en tur med den fina veteranbrandbilen. Gå till hamnen och titta på de vackra veteranbåtarna som har sin årliga träff i Sigtuna denna helg. 

Scenen ligger på Borgmästarängen och där erbjuds upplevelser för hela familjen: traditionella lekar och prova på dans finns med i programmet. Välkomna att uppleva en alldeles särskild atmosfär i Sigtuna med omnejd helgen 26 – 27 augusti!