Aktuell kursinformation VT2021

Nedan hittar du all uppdaterad information om kursverksamheten i CRAZY FLUTTERS för VÅREN 2021! Vi erbjuder kurser i SQUARE-, ROUND- och LINE DANCE. Dessutom mängder av evenemang både för alla dansare och för våra medlemmar! Läs mer nedan och har du frågor, skicka dem till vår kontaktperson Inger Dahl (070-923 47 97).

Aktuell kursinformation

Vi startar upp kursverksamheten försiktigt. Det blir 2 Line Dance kurser fr o m söndagen den 18 april på Kvarngården i Knivsta (utomhusdansbana under tak). Mer information finns nedan på sidan.

Övriga kurser är fortfarande vilande.

Tänk på dina meddansare, försök undvik parfym när du dansar! Det finns många som är allergiska mot dofter. Detta gäller på alla klubbens kurser och öppna danser.

 

Glöm inte dina danskunskaper i Square Dance! Kom och var med på en digital kurs i ditt eget hem! Läs mer på Facebook sidan: Virtual Square Dances Sweden

This image for Image Layouts addon

Dags att dansa
Anmäl Dig till Line Dance utomhus VT2021

Kurser i Line Dance på Kvarngården enligt nedan på denna sida. Här kan du anmäla dig. Antal platser begränsat (först till kvarn... principen gäller).

Kursanmälan Kvarngåden VT21

VIKTIGT: Corona-information kursverksamheten HT2020

Danskurser ska försöka genomföras enligt vissa förutsättningar:

 • Deltagare på kurs är friska, känner du dig dålig stannar du hemma.
 • Hålla avstånd, ingen trängsel i entré etc.
 • Respektera att hålla avstånd.
 • Ytor som är gemensamma, t ex dörrhandtag, kranar, bord etc. ska avtorkas innan kurser startas.
 • Handsprit tillgängligt i kurslokalerna.
 • Engångshandskar tillgängliga i kurslokalerna.
 • Undvika att gå mellan kurslokaler, deltagare stannar i sin lokal under kursen även om det står över en dans/tip.
 • Ingen gemensam fika. Ingen kaffeservering. Var och en ansvar för sitt.
 • Vattenflaskor tas med av deltagare. Inga muggar hanteras.
 • Se till att det inte blir kö/trängsel vid toaletter eller kök (t ex hämta vatten)
 • Öppna fönster så länge det inte blir för kallt.

Glöm inte att anmäla FRÅNVARO från kurs!

För att lättare kunna planera varje kurspass och vid behov kalla in extra dansare så skall frånvaro från kurs meddelas instruktören i förväg. Planerad frånvaro meddelas senast kurstillfället innan. I övrigt kontaktas instruktören.

Urban Danielsson  070 – 580 26 02

Lasse Jägdahl 070 – 859 12 16

Gunilla Jägdahl 070 – 378 28 52

Kurser Vårterminen 2021

Vi startar upp försiktigt med viss kursverksamhet. Från och med söndag den 18 april kommer 2 st. Line Dance kurser att hållas. Övriga kurser kommer inte att startas under VT2021.

Söndagar

Kursstart

18 april 2021

Kurs

Plats

Kl. 13.30-14.45

Line Dance - Beginner/Easy Improver

Inst: Urban

Kvarngården, Knivsta

Kl. 15.00-16.15

Line Dance - Improver

Instr: Urban

Kvarngården. Knivsta

Kurserna omfattar 12 kurspass. 10 söndagar fr o m 18 april t o m 20 juni. Dessutom per kurs en extra intesivdag (3 timmar) - datum för dessa är inte ännu bestämda. Avgift för medlemmar (VT21) i Crazy Flutters 500 kr, övriga 750 kr.

Varje kurs är begränsad till 12 deltagare. Anmälan kan enbart ske till en kurs, vill man även gå den andra kan du sätter upp dig på väntelista i anmälan.

Kurserna hålls på Kvarngården (hembygsgården) i Knivsta. Det är en utedansbana under tak. Golvet är trögare att dansa på än i Cabinen, Forum och är också lite väderkänsligt. Ta med dig egen fika och vatten. Toalett finns det tillgång till i området.

Normala försiktighetsåtgärder för Corona gäller. Känner du dig inte frisk stannar du hemma. Handsprit finns på plats. Sedan håller vi avstånd, både på dansgolv och i pauser. Respektera varandra.

Kursinfo

Square Dance Plus Extended

Du ska ha dansat Plus och vill ha dansträning på denna nivån samt lära dig början på nästkommande nivå A1.

Virtuell Square Dance

Under tiden för den berömda pandemin så har begreppet "Virtuell dans" tagits fram. Med ordet "virtuell" menas att dansen inte sker i verkliga livet utan istället i en skenbar cyberrymd. Det kan också kallas "digital dans" då vi använder datorer/surfplattor/mobiler för att koppla ihop oss i cyberrymden.

Vi använder en programvara på dator/surfplatta/mobil som heter Zoom. Den är gratis att använda och är utvecklad för att kunna ha digitala konferenser i t.ex. skolor och företag. En värd kallar till ett möte och alla deltagare ansluter via den länk (kan också vara ett mötesnummer samt ett lösenord) de har fått av värden. Efter det så ser alla varandra på skärmen och man kan prata med varandra. På detta sätt kan vi dansa med varandra fast vi egentligen är hemma i vårt eget hushåll.

Squaredansen sker oftast med endast 2 par. Vi behöver ett utrymme på golvet som är cirka 1,5x1,5 meter. Ställ din dator/surfplatta/mobil vid en av väggarna och den symboliserar nu scenen där caller står. Själva ställer ni upp som par nummer 3 i squaren. Är ni ensamma ställer ni upp som herre respektive dam nummer 3 så att ni kan titta rakt på datorn/surfplattan/mobilen. Nu har vi 2 fantomer som par nummer 1. Är ni ensamma så har ni även en fantom som partner.

I början kan det kännas ovant och märkligt att inte se alla dansare på golvet men efter lite övning så kommer man snart in i hur det fungerar. Vi lär oss snart att göra "vår del" av ett call. T.ex. "Right and Left Thru" blir att dra förbi fantomen med höger hand (även om det inte finns någon hand) och sedan göra Courtesy Turn med vår partner. Har ni er kamera igång så ser callern vad ni gör och kan hjälpa till så det blir rätt. De som inte vill synas kan stänga av sin kamera men då kan ni inte få någon hjälp med callen. Ljudet är avstängt för alla (utom caller) så om ni skriker ut i ren frustration så är det ingen som hör, möjligen era grannar.

På detta sätt kan vi dansträna de flesta callen utan att behöva lämna det egna hemmet. Vi håller avstånd och hjälper till att stoppa smittspridningen

Planerade kurs- och dansdagar vårterminen 2021

På gång

fredag 23 april
00:00 - 00:00
INSTÄLLD: CRAZY DANCE WEEKEND
fredag 23 april
19:00 - 22:00
INSTÄLLD - Öppen Line - FredagsMys med Dj: Urban Danielsson.
lördag 24 april
00:00 - 00:00
INSTÄLLD: CRAZY DANCE WEEKEND
söndag 25 april
00:00 - 00:00
INSTÄLLD: CRAZY DANCE WEEKEND
söndag 25 april
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 2 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 9 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 16 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 23 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
tisdag 25 Maj
18:00 - 19:30
Öppen LINE DANCE - Wenngarn, Sigtuna

Gästbok

Marie Andre
Wenngarn
Jag o Susanne från Väsby vill bara tacka för härliga tisdagskvällar med linedance på Wenngarn. Det har varit superskoj o fint väder (även att det regnade en liten stund innan starten 30/6). Så bra arrangerat.....
onsdag, 26 augusti 2020
Urban Danielsson
Wenngarn 2020
Ni har väl kikat in på alla de videos från "Hela Norden dansar Line Dance på Wenngarn! Härliga tisdagskvällar!
torsdag, 02 juli 2020
Carina Boström
dans
halloj Här hemma dansar jag o Annika H för fullt på hennes lunch. 2 danser är klara dom andra 2 improver funkar stegen men inte till musiken då man inte har nån som hojtar restart o tag ?? . ha det så gott alla o håll er på avstånd. kram Carina
fredag, 03 april 2020

Login medlemmar