Klubbfakta om dansföreningen Crazy Flutters

Här hittar du information om dansföreningen Crazy Flutters

VÄLKOMMEN TILL GLÄDJANDE DANS!

  • Friskvård
  • Hälsostärkande
  • Minnestränande
  • Teamwork
  • Fantastiskt roligt (flera glada skratt förlänger livet)
  • Socialt med härliga danskamrater i klubben och runt om i världen

Snabbval till mer information

Här kommer några snabbval till information om vanliga frågor kring klubbens verksamhet:

Om föreningen Crazy Flutters

Crazy Flutters Square Dance Club startade sin verksamhet hösten 1985 och har verksamhet kring dansformerna Square-, Line- och Round Dance. Klubben har huvudsakligen verksamhet i Sigtuna kommun och samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

De första 10 åren dansades endast Square Dance. Därefter infördes Line Dance och några år senare även Round Dance. Att vara en klubb med dessa 3 dansformer är rätt sällsynt. Vårt mål är att ge samtliga dansformer lika stort utrymme.

Crazy Flutters lär ut och dansar Square-, Round- och Line Dance i Märsta. Under höst och vår har vi kursverksamhet i Forum (Stockholmsvägen 25) på torsdagar och söndagar. Ibland bedrivs kurser på flera nivåer samtidigt. Kurser startar i september och januari. Kurser är ibland 2 terminer långa.

Förutom kurser anordnar föreningen flera årliga event; Crazy Dance Weekend och Norrortsdansen är två av dem. Dessutom ett antal andra mindre öppna danser eller andra tillfälliga event. 2012 anordnade klubben Svenska Squaredans Convention i Vikingahallen/Kunskapens hus i Märsta och 2020 skulle det ha varit dags för the European Square- and Round Dance Convention/Summer Line Dance Convention, men en pandemi satte stopp för detta. Det skulle ha gått av stapeln i Sigtuna.

Crazy Flutters - mer än bara dans, säger också att vi vill engagera våra medlemmar i andra aktiviteter också där vi bland annat har utflykter och en mycket uppskattad höstresa. Crazy Flutters är en aktiv dansförening.

Square Dance har en gammal tradition där spåren går tillbaka till de europeiska folkdanserna. Utvecklingen har naturligtvis satt sina spår och den moderna Square Dance som dansas idag har mycket att ge: social gemenskap, fysisk motion och ett sätt att hålla huvudet i trim. Square Dance är helt och hållet en social dansform.

Squaredans bygger på att dansarnas lär sig små korta turer eller calls som det heter på engelska. En dansledare eller Caller ropar eller sjunger sedan ut namnen på dessa korta turer i olika väntade och oväntade kombinationer. Squaredans dansas likadant över hela världen och det gemensamma språket är engelska. Man behöver dock inte kunna Engelska för att lära sig att dansa. 

Line Dance dansas i rad och är oftast en solodans. Med andra ord kan man inte trampa någon på fötterna hur enkelt som helst. Line Dance dansas till en mängd olika musikstilar som t ex two-step, cha cha, funk, pop, vals, mambo och mycket annat. Främst är Line Dance en social dansform med mycket motion, men här ingår även tävlingsmoment för de som vill.

Att tävla är naturligtvis frivilligt. De flesta nöjer sig med att dansa så det ryker om fötterna i stället. Att dansa Line Dance är både socialt roligt men också fysiskt nyttigt. Dansen stärker skelettet och förbättrar koordinationsförmågan och konditionen. 

Round Dance är en pardans som på samma sätt som Square Dance har en "utropare" som här kallas för "cuer". Här dansas många olika rytmer såsom cha cha, rumba, two-step och vals för att nämna några. 

I andra länder kombineras oftast Square- och Round Dance på öppna danser. I Sverige har Round Dance kommit för att stanna på senare år.

Square Dance

Line Dance

Föreningen ingår/samarbetar med följande organisationer:

saasdcwhitebluetrans  srdalogga color sv logga

Swedish Association of American Square Dance Clubs / Swedish Round Dance Association / Studieförbundet Vuxenskolan

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar. 

Artiklar om Crazy Flutters

Här hittar du tidningsartiklar och annat mediamaterial som har publicerats om Crazy Flutters.

Image
Image
Image

Från Round Dance Convention i Ludvike

Image

På gång

söndag 5 december
14:00 - 19:30
Danskurser enligt schema
torsdag 9 december
18:00 - 19:30
Danskurser enl schema - Endast Nybörjare Line Dance
söndag 12 december
16:00 - 19:30
Endast Line- och Round Dance kurser
tisdag 28 december
13:00 - 17:00
Mellandagsdans Round Dance
tisdag 28 december
18:00 - 22:00
Urbans Line Dance Party
fredag 3 juni
00:00 - 00:00
Svenska Square Dance Convention 2022
lördag 4 juni
00:00 - 00:00
Svenska Square Dance Convention 2022
söndag 5 juni
00:00 - 00:00
Svenska Square Dance Convention 2022
måndag 6 juni
00:00 - 00:00
Svenska Square Dance Convention 2022
torsdag 7 juli
00:00 - 00:00
European Square & Round Dance Convention 2022

Gästbok

Ulla
Squaredans hela Coronatiden.
Jag och Nisse har ända sedan Mars månad förra året utnyttjat de generösa erbjudandet från caller över hela världen att dansa virtuellt via Zoom. Vi har också kunnat dansa till flera svenska caller, t ex våran Lasse som callat C1 och C2. Vi har till och med kunnat gå kurser på olika nivåer ända från Basic till C3b. Tyvärr har vi en lektion i C3b just 7 augusti så vi inte kan vara...
tisdag, 06 juli 2021
Marie Andre
Wenngarn
Jag o Susanne från Väsby vill bara tacka för härliga tisdagskvällar med linedance på Wenngarn. Det har varit superskoj o fint väder (även att det regnade en liten stund innan starten 30/6). Så bra arrangerat.....
onsdag, 26 augusti 2020
Urban Danielsson
Wenngarn 2020
Ni har väl kikat in på alla de videos från "Hela Norden dansar Line Dance på Wenngarn! Härliga tisdagskvällar!
torsdag, 02 juli 2020