ivonneverhagen img1

Crazy Flutters inbjuder till ett exklusivt Line Dance Event med Ivonne Verhagen (NL) som inkluderar helpension på den unika anläggningen Hotell Sigtunastiftelsen!

Det blir ett dygn med Ivonne Verhagen. Eventet startar på lördagen kl. 14.00 och slutar på söndagen kl. 16.00. Det blir workshops, en liten show, mycket dans och så trevligt umgänge. Vi håller till på Hotell Sigtunastiftelsen som är en unik anläggning i Sigtuna. 

Linedance är en ovanligt demokratisk form av motion. Ålder, kön och klädsel spelar ingen roll. Enligt deltagarna är det dessutom en dans som rensar hjärnan och höjer lyckonivån.

I en stad som Göteborg finns hundratals aktiviteter att välja på varenda kväll. Alla kan hitta sin grej. Till en danslokal i ett industriområde i Kungssten söker sig till exempel människor som brinner för linedance. Många kommer hit flera gånger i veckan och fortsätter i åratal.
– Nu har vi en rocking chair. Sedan en step ett halvt varv. Vrid ut foten och tillbaka och vrid ut igen, säger ledaren Suzanne Borgström som står på en liten scen för att alla ska kunna se hur hon sätter fötterna. 

Crazy Flutters Country Dancers är en sektion av Crazy Flutters Square Dance Club som dansar och arrangerar kurser i Line Dance. Kursdagar i Märsta är torsdagar och söndagar. För mer information, se under menypunkten "Kursinfo". Linedans är både en social dans och en tävlingsdans. VM i linedans arrangerades i Sverige år 2006.

Att dansa Linedance är en drog. Dansandet skapar en naturlig kick som ger en emotionell och psykisk välbehagskänsla. Det kan hjälpa dig att finna kärlek, lycka och spänning. Men det viktigaste av allt, den ger dig en möjlighet att fly från verkligheten. Vad är det för fel med det då? Jag kan inte sluta. Och vad gör det mig till? Jag är en linedancemissbrukare. Det finns ingen hopp för mig, men jag kan kanske fortfarande rädda dig. Först måste du lära dig känna igen symptomen.

Här följer texten från en artikel gällande Linedans som publicerade i tidningen Må bra - nr 3/99.

Oavsett om det är "Achy-Breaky", "Boot Scoot" eller "Tush Push", så finner många äldre vägen till bättre hälsa genom linedansen. För många är inte dansen enbart fysisk träning utan har en social funktion också. Shirley Oram, en bibliotekarie i Kanada säger: "Det är super - i första hand som motion, men jag gillar också att komma ut och må bra bland mina vänner."

Hur vet du att du är en linedansare? Det är egentligen enkelt att kolla. Du vet att du är en linedansare om ...

 

How to recognize a Line Dancer:

His wife stamps her foot and he doesn't pay it any attention.

He speaks with his feet and not with his hands.

His prelude consists of 5,6,7,8.

He has a separate wardrobe of his dance gear.

He carries a belt buckle which is more expensive than his first car.

He watches Friday evening television programs on Sunday.

While dancing he looks up and notices that the other dancers are dancing to the wrong dance.

The bar where he goes to dance goes bankrupt because he always orders only water.

He mumbles something like "Once again from ther Top." in his sleep.

He always starts counting with 5,,7,8 or 4,5,6.

Här kommer lite basfakta kring countrydansens historia, författad av Fred Rapoport och översatt till svenska. Artitkeln är hämtad från Crazy News nr 3 1998.