Uppvisningar och prova på

Varför inte förgylla evenemanget, festen eller ha en utmanande team-aktivitetet! Crazy Flutters ställer upp med dans!

VÄLKOMMEN TILL GLÄDJANDE DANS!

Vi kan förgylla Er konferens, personalfest, middag, möhippa eller annat med något utöver det vanliga där de flesta kan vara med. ´Vi håller till i Stockholm- / Uppsalaområdet och erbjuder Er uppvisning och / eller prova på i 3 olika dansformer: Square-, Round- och Line Dance.

Inte bara dans! Vi ger motion både för kropp och huvud. Varför inte dela in en större grupp i 3 lag där resp. lag ska lära sig varsin dansform för att sedan visa de andra? Varför inte ha ett western-tema på konferensen? Eller varför inte få igång dansen med en "uppmjukning" där alla kan vara med? Vi är öppna för många förslag.
Vi ser med glädje fram emot att få komma och visa hur roligt det är med dans. Vi ser till att alla kan vara med. Välj den eller de dansformer som passar bäst. Slå oss gärna en signal och fråga oss om råd.

Crazy Flutters är en ideell förening med verksamhet i Sigtuna, Märsta och närliggande kommuner. Vi anordnar kurser och dansarrangemang i square-, round- och linedans. Idag är vi ca 120 medlemmar. Föreningen har verksamhet året om.

This image for Image Layouts addon

Boka oss
Uppvisning och/eller prova på

För mer information eller bokning kontakta:
Urban Danielsson: tel 070 - 580 26 02
Christina Johnsson: 073 - 967 04 09
eller ePost genom länken nedan:
Skicka förfrågan

Kort om det vi dansar

Image
Square Dance - Fartfylld. Varierande! Rolig! Samarbete!
 
Square Dance dansas idag av ca 6 miljoner människor över hela världen. Dansen är USA:s officiella folkdans och har sitt ursprung i Europa, där dess föregångare var högrestånds-, gilles- och olika typer av uppställningsdanser. De människor som utvandrade till Amerika tog med sig mycket av sin kultur så även danserna. Dessa har sedan förändrats under årens gång och fick sin nuvarande form på 1940-talet. Numera är dansen helt internationell, varför man kan åka vart som helst i världen och dansa squaredans oavsett var man lärt sig den. Dagens musik är poppig och medryckande.
Line Dance - allt från country till funk via latinamerikanska tongångar! Dans för alla!
 
Line Dance har spritt sig som en löpeld genom Sverige de senaste 10 åren. Alla åldrar dansar och dessutom tävlar man i dansformen. Även svenska deltagare har tagit världsmästartitlar. Linedans handlar om ”solo”-dans. Deltagaren lär sig koreografien till en dans och dansar självständigt men i linje med övriga. Ingen partner behövs. Musikstilar är allt från latinamerikanskt till hip-hop via country och t.ex. vals. Efter att ha lärt sig två danser kan deltagarna själva fortsätta att dansa kvällen ut om de vill.
Round Dance - Pardans med motion för både huvud och kropp!
 
Round Dance är i grunden en koreograferad sällskapsdans med par som alla dansar samma figurer samtidigt över hela dansgolvet. I Rounddans använder man sig av en ”cuer” som talar om vilken tur som är på gång strax innan den ska utföras. En rounddansare lär sig från dag 1 att associera ett visst mönster för fötterna med namnet på figuren. I grunden lär man sig two-step och vals. Därefter fortsätter man med Cha Cha, Rumba, Foxtrot och många andra. Liksom squaredans dansa rounddans likadant över hela världen och du är alltid välkommen att vara med.

Square Dance

Line Dance

På gång

tisdag 24 Maj
18:00 - 19:30
Line Dance Wenngarn
tisdag 31 Maj
18:00 - 19:30
Line Dance Wenngarn
tisdag 7 juni
18:00 - 19:30
Line Dance Wenngarn
fredag 10 juni
16:00 - 14:00
Line Dance Event Gotland Astu Stompers
lördag 11 juni
16:00 - 14:00
Line Dance Event Gotland Astu Stompers
söndag 12 juni
16:00 - 14:00
Line Dance Event Gotland Astu Stompers
tisdag 14 juni
18:00 - 19:30
Line Dance Wenngarn
tisdag 21 juni
18:00 - 19:30
Line Dance Wenngarn
tisdag 9 augusti
18:00 - 19:30
Line Dance Wenngarn
tisdag 16 augusti
18:00 - 19:30
Line Dance Wenngarn

Gästbok

Ulla
Squaredans hela Coronatiden.
Jag och Nisse har ända sedan Mars månad förra året utnyttjat de generösa erbjudandet från caller över hela världen att dansa virtuellt via Zoom. Vi har också kunnat dansa till flera svenska caller, t ex våran Lasse som callat C1 och C2. Vi har till och med kunnat gå kurser på olika nivåer ända från Basic till C3b. Tyvärr har vi en lektion i C3b just 7 augusti så vi inte kan vara...
tisdag, 06 juli 2021
Marie Andre
Wenngarn
Jag o Susanne från Väsby vill bara tacka för härliga tisdagskvällar med linedance på Wenngarn. Det har varit superskoj o fint väder (även att det regnade en liten stund innan starten 30/6). Så bra arrangerat.....
onsdag, 26 augusti 2020
Urban Danielsson
Wenngarn 2020
Ni har väl kikat in på alla de videos från "Hela Norden dansar Line Dance på Wenngarn! Härliga tisdagskvällar!
torsdag, 02 juli 2020