Uppvisningar och prova på

Varför inte förgylla evenemanget, festen eller ha en utmanande team-aktivitetet! Crazy Flutters ställer upp med dans!

VÄLKOMMEN TILL GLÄDJANDE DANS!

Vi kan förgylla Er konferens, personalfest, middag, möhippa eller annat med något utöver det vanliga där de flesta kan vara med. ´Vi håller till i Stockholm- / Uppsalaområdet och erbjuder Er uppvisning och / eller prova på i 3 olika dansformer: Square-, Round- och Line Dance.

Inte bara dans! Vi ger motion både för kropp och huvud. Varför inte dela in en större grupp i 3 lag där resp. lag ska lära sig varsin dansform för att sedan visa de andra? Varför inte ha ett western-tema på konferensen? Eller varför inte få igång dansen med en "uppmjukning" där alla kan vara med? Vi är öppna för många förslag.
Vi ser med glädje fram emot att få komma och visa hur roligt det är med dans. Vi ser till att alla kan vara med. Välj den eller de dansformer som passar bäst. Slå oss gärna en signal och fråga oss om råd.

Crazy Flutters är en ideell förening med verksamhet i Sigtuna, Märsta och närliggande kommuner. Vi anordnar kurser och dansarrangemang i square-, round- och linedans. Idag är vi ca 120 medlemmar. Föreningen har verksamhet året om.

This image for Image Layouts addon

Boka oss
Uppvisning och/eller prova på

För mer information eller bokning kontakta:
Urban Danielsson: tel 070 - 580 26 02
Christina Johnsson: 073 - 967 04 09
eller ePost genom länken nedan:
Skicka förfrågan

Kort om det vi dansar

Image
Square Dance - Fartfylld. Varierande! Rolig! Samarbete!
 
Square Dance dansas idag av ca 6 miljoner människor över hela världen. Dansen är USA:s officiella folkdans och har sitt ursprung i Europa, där dess föregångare var högrestånds-, gilles- och olika typer av uppställningsdanser. De människor som utvandrade till Amerika tog med sig mycket av sin kultur så även danserna. Dessa har sedan förändrats under årens gång och fick sin nuvarande form på 1940-talet. Numera är dansen helt internationell, varför man kan åka vart som helst i världen och dansa squaredans oavsett var man lärt sig den. Dagens musik är poppig och medryckande.
Line Dance - allt från country till funk via latinamerikanska tongångar! Dans för alla!
 
Line Dance har spritt sig som en löpeld genom Sverige de senaste 10 åren. Alla åldrar dansar och dessutom tävlar man i dansformen. Även svenska deltagare har tagit världsmästartitlar. Linedans handlar om ”solo”-dans. Deltagaren lär sig koreografien till en dans och dansar självständigt men i linje med övriga. Ingen partner behövs. Musikstilar är allt från latinamerikanskt till hip-hop via country och t.ex. vals. Efter att ha lärt sig två danser kan deltagarna själva fortsätta att dansa kvällen ut om de vill.
Round Dance - Pardans med motion för både huvud och kropp!
 
Round Dance är i grunden en koreograferad sällskapsdans med par som alla dansar samma figurer samtidigt över hela dansgolvet. I Rounddans använder man sig av en ”cuer” som talar om vilken tur som är på gång strax innan den ska utföras. En rounddansare lär sig från dag 1 att associera ett visst mönster för fötterna med namnet på figuren. I grunden lär man sig two-step och vals. Därefter fortsätter man med Cha Cha, Rumba, Foxtrot och många andra. Liksom squaredans dansa rounddans likadant över hela världen och du är alltid välkommen att vara med.

Square Dance

Line Dance

På gång

fredag 23 april
00:00 - 00:00
INSTÄLLD: CRAZY DANCE WEEKEND
fredag 23 april
19:00 - 22:00
INSTÄLLD - Öppen Line - FredagsMys med Dj: Urban Danielsson.
lördag 24 april
00:00 - 00:00
INSTÄLLD: CRAZY DANCE WEEKEND
söndag 25 april
00:00 - 00:00
INSTÄLLD: CRAZY DANCE WEEKEND
söndag 25 april
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 2 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 9 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 16 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
söndag 23 Maj
13:30 - 16:15
Line Dance kurser på Kvarngården i Knivsta
tisdag 25 Maj
18:00 - 19:30
Öppen LINE DANCE - Wenngarn, Sigtuna

Gästbok

Marie Andre
Wenngarn
Jag o Susanne från Väsby vill bara tacka för härliga tisdagskvällar med linedance på Wenngarn. Det har varit superskoj o fint väder (även att det regnade en liten stund innan starten 30/6). Så bra arrangerat.....
onsdag, 26 augusti 2020
Urban Danielsson
Wenngarn 2020
Ni har väl kikat in på alla de videos från "Hela Norden dansar Line Dance på Wenngarn! Härliga tisdagskvällar!
torsdag, 02 juli 2020
Carina Boström
dans
halloj Här hemma dansar jag o Annika H för fullt på hennes lunch. 2 danser är klara dom andra 2 improver funkar stegen men inte till musiken då man inte har nån som hojtar restart o tag ?? . ha det så gott alla o håll er på avstånd. kram Carina
fredag, 03 april 2020

Login medlemmar