Här nedan följer några tips hur du kan bli en bättre dansare. Läs dessa och begrunda. Har du funderingar så fråga våra instruktörer.

Tips 1 - Ta tag i händerna med de som du står bredvid

Det här ska ske omedelbart när du är klar med en figur (call), för att du snabbt ska kunna uppfatta i vilken formation du står (line, wave, diamonds etc) när du ska fortsätta med nästkommande.

Händerna ska hållas inom en halv sekund när figuren är avklarad! Om du inte håller händer efter ett call resulterar detta oftast i slarviga lines eller waves, som kan orsaka att squaren bryter ihop före eller under utförandet av det kommande callet.

Armbågar måste vara böjda när vi håller händer! Om armarna är sträckta när vi håller varandras händer kommer squaren att bli alldeles för stor för att den ska kunna fungera smidigt och utan jäkt.

Tips 2 - Använd alltid rätt axel när du passerar någon

Närhelst du passerar någon (pass thru), passerar alltid med höger axel, aldrig med vänster axel (om inte det ingår i callet förstås). Ex: när du gör circulate och måste passera någon, använd alltid höger axel mot höger axel.

Tips 3 - När du inte vet vad du ska göra

Om du vid något tillfälle känner dig alldeles borta, vänd dig inte om! Det skulle göra det svårare för någon bakom dig att hjälpa dig tillrätta.

Om du är "borta" vänd endast ditt huvud i olika riktningar för att se vart du skall gå och om någon säger "vänd dig om" eller du ser att det är rätt att vända sig om, gör det. Om inte, stå kvar i din riktning och låt någon guida dig rätt.

En annan sak när du känner dig helt "borta", börja inte springa runt. Stå stilla tills dess någon guidar dig rätt eller visar dig till rätt position. Bli inte överreaskad av denna hjälp, vänta dig den i stället och var redo och alert när den kommer.

Om du vill hjälpa någon som är "borta", försök undvika att tala och använd i stället handsignaler, peka på positionen där personen borde befinna sig. Om man talar, kan du och andra i squaren missa nästa call.

Tips 4 - Okänt call

Om callet är ett call du aldrig hört, ge inte upp och sluta. Vid de flesta tillfällen talar callern om vad du ska göra efter det att han sagt callets namn, speciellt om det är ett call utanför den ordinarie listan. Även om du aldrig hört ett call och det inte är för komplicerat kan callern instruera dig genom callet så att det går att utföra.

På gång

lördag 27 november
10:00 - 17:00
Square dans kurs C2
söndag 28 november
14:00 - 19:30
Danskurser enligt schema
torsdag 2 december
18:00 - 21:15
Danskurser enligt schema
söndag 5 december
14:00 - 19:30
Danskurser enligt schema
torsdag 9 december
18:00 - 19:30
Danskurser enl schema - Endast Nybörjare Line Dance
söndag 12 december
16:00 - 19:30
Endast Line- och Round Dance kurser
tisdag 28 december
13:00 - 17:00
Mellandagsdans Round Dance
tisdag 28 december
18:00 - 22:00
Urbans Line Dance Party
fredag 3 juni
00:00 - 00:00
Svenska Square Dance Convention 2022
lördag 4 juni
00:00 - 00:00
Svenska Square Dance Convention 2022

Gästbok

Ulla
Squaredans hela Coronatiden.
Jag och Nisse har ända sedan Mars månad förra året utnyttjat de generösa erbjudandet från caller över hela världen att dansa virtuellt via Zoom. Vi har också kunnat dansa till flera svenska caller, t ex våran Lasse som callat C1 och C2. Vi har till och med kunnat gå kurser på olika nivåer ända från Basic till C3b. Tyvärr har vi en lektion i C3b just 7 augusti så vi inte kan vara...
tisdag, 06 juli 2021
Marie Andre
Wenngarn
Jag o Susanne från Väsby vill bara tacka för härliga tisdagskvällar med linedance på Wenngarn. Det har varit superskoj o fint väder (även att det regnade en liten stund innan starten 30/6). Så bra arrangerat.....
onsdag, 26 augusti 2020
Urban Danielsson
Wenngarn 2020
Ni har väl kikat in på alla de videos från "Hela Norden dansar Line Dance på Wenngarn! Härliga tisdagskvällar!
torsdag, 02 juli 2020