Crazy Flutters Country Dancers är en sektion av Crazy Flutters Square Dance Club som dansar och arrangerar kurser i Line Dance. Kursdagar i Märsta är torsdagar och söndagar. För mer information, se under menypunkten "Kursinfo". Linedans är både en social dans och en tävlingsdans. VM i linedans arrangerades i Sverige år 2006.

 Vill du veta mer om Line Dance, kom till Forum i Märsta och titta på vid ett kurstillfälle, se menypunkten "Kursinfo".

I Country & Western Dance ingår: Line Dance, Two Step, Polka, Waltz, East Coast Swing, West Coast Swing och Cha Cha. De har alla sitt ursprung i USA. cboybkg

De 6 kategorierna av rytmer och stilar inom linedans är följande:

Rise & Fall: En dans som använder sig av upp- och nergående (eller swing & sway) rörelser. Vanliga danser inom detta är: winervals, vals, foxtrot och quickstep.

Lilt: En dans som använder "en glad rytm". Vanliga danser inom detta är: polka, east coast swing, samba och jive.

Smooth: En dans som använder en "lugn och jämn" rörelse. Vanliga danser inom detta är: nightclub, hustle, two-step och tango.

Cuban: En dans som använder latinamerikanska rytmer, med inledande step på "the down beat" av musiken och med "break step" på den andra eller sjätte taktslaget. Vanliga danser inom detta är: cha cha, mambo, rumba och merengue.

Funky: En dans som visar fot- och kroppsarbete som är vanligt i showdans. Vanliga danser inom detta är: west coast swing, hip hop, jazz och modern.

Novelty: En dans som kan ha en kombination av ovanstående och som visar ett nytt, roligt och teaterlistiskt uppträdande. Dansen är koreograferad till en specifik sång.

Förutom dessa sex finns en sjunde kategori som heter Renegade som är en spontan, ej inövad dans och som använder ovanstående rörelser.

 fence

 

Undrar Du över de olika steg som finns i Line Dance? Titta på vår svenska förklaring av stegen.

Behöver Du dansbeskrivningar kan Du gå till CopperKnobKickit eller bli medlem i Linedancer Magazine som har massor av material att välja mellan.

Söker Du beskrivning för en dans som Crazy Flutters har lärt ut någon gång genom åren? 
Du hittar den bland våra dansbeskrivningar.

fence

 

 

Vem är en linedansare?

En linedansare är den person som kan skilja sin vänstra fot från den högra, men som ibland glömmer bort det.

En linedansare är den som lärt sig göra som han/hon blivit tillsagd, men som inte alltid gör det.

En linedansare är fantastisk i sitt sökande efter att ha roligt, han/hon reser miltals, i alla slags väder, till ställen de annars aldrig skulle besöka, de som spenderar all sin vakna tid på fötterna, men trots ev. krämpor ler hela tiden.

En linedansare har ett eget språk: vine växer i busksnår, fans håller dig sval, en triple kunde försvaga din vision, en hitch hör till en släpvagn och en lock var något man använde i ett lås.

... hur passar då allt detta in i linedansarens golv ...

 

FRÅGA EN LINEDANSARE!

Om den här beskrivningen stämmer - var inte orolig, den här "sjukdomen" är i praktiken obotbar, sjukdomen är inte farlig och de flesta linedansare har en önskan att i stället smitta av sig till andra.

LINE DANCERS DO IT SIDE BY SIDE