kursdagbok       medlemsnytt      

CrazyDanceWekkend banner Sommardanser banner Norrortsdansen banner

Beackfalg02

Välkommen till Crazy Flutters - för mer än bara dans

alt Gilla Crazy Flutters sida på Facebook.

Har du aldrig provat så vet du inte hur roligt det är!

Dans som MOTION, stärkande för hela kroppen och även för knoppen!

Besök oss på våra nuvarande kurser eller dansevenemang för att ta reda på vad våra dansformer är för något och hur roligt vi har det i dansen virvlar!

Dans är friskvård - kolla in vår sida om just detta. Här ser du nyttan av att dansa och vilka faktor som påverkas. Föreningen är också FaR®-certifierad - Fysisk Aktivitet på Recept.

Föreningen ingår/samarbetar med följande organisationer:

saasdcwhitebluetrans  srdalogga color sv logga

Swedish Association of American Square Dance Clubs / Swedish Round Dance Association / Studieförbundet Vuxenskolan

VÄLKOMNA!

DANS = Friskvård för kropp och själ!    Kursstider hösten 2018

 

  • Friskvård
  • Hälsostärkande
  • Minnestränande
  • Teamwork
  • Fantastiskt roligt (flera glada skratt förlänger livet)
  • Socialt med härliga danskamrater i klubben och runt om i världen

VÄLKOMMEN TILL GLÄDJANDE DANS!

CFND 1 Friskvard01

Crazy Flutters Square Dance Club startade sin verksamhet hösten 1985 och har verksamhet kring dansformerna Square-, Line- och Round Dance. Klubben har huvudsakligen verksamhet i Sigtuna kommun men samarbetar även med Vuxenskolan på andra orter. De första 10 åren dansades endast Square Dance. I år - 2015 - fyller klubben 30 år och har aktiviteter året om. Vi anordnar 2 dansfestivaler - en på våren (Crazy Dance Weekend) och en på hösten (Norrortsdansen) och under sommarmånaderna har vi dans på Wenngarn Slott utanför Sigtuna. 2012 stod klubben värd och arrangerade Swedish Square Dance Convention i Märsta vid Vikingahallen/Kunskapens Hus och besöktes då med över 1000 dansare från hela världen.

Crazy Flutters lär ut och dansar Square-, Round- och Line Dance i Märsta. Under höst och vår har vi kursverksamhet i Forum (Stockholmsvägen 25) på torsdagar och söndagar. Ibland bedrivs kurser på flera nivåer samtidigt. Kurserna startar i september och håller på fram till mitten av maj.


Square Dance:

Square Dance har en gammal tradition där spåren går tillbaka till de europeiska folkdanserna. Utvecklingen har naturligtvis satt sina spår och den moderna Square Dance som dansas idag har mycket att ge: social gemenskap, fysisk motion och ett sätt att hålla huvudet i trim. Square Dance bygger på turer som dansarna lär sig i olika nivåer och dessa kombineras av en caller - utropare - som står på scenen och talar om eller sjunger de olika turerna. Square Dance är helt och hållet en social dansform. danceani

Samtliga nybörjare inom Square Dance ska avlägga en examen - graduering. Denna graduering består av en praktisk del och en teoretisk del. Efter examen kommer oftast den tidpunkt då det är dags för det svenska Square Dance Convention.

En Square Dance festival är ett tillfälle där det samlas dansare från hela landet och ibland även från utlandet och alla har det gemensamma intresset att dansa. Det skickas ut inbjudningar till landets ca 150 klubbar och de dansare som kan komma dyker upp. Det dansas till en eller flera caller - utropare - som står på scenen och talar om eller sjunger de olika turerna. Ibland dansas det flera nivåer i olika hallar och man dansar den nivå man kan.

Se en video på Youtube som visar lite om vad Square Dance är för något. Klicka här!

 


Round Dance:

Round Dance är en pardans som på samma sätt som Square Dance har en "utropare" som här kallas för "cuer". Här dansas många olika rytmer såsom cha cha, rumba, two-step och vals för att nämna några. Round Dance har en graduering och ett årligt convention. 2006 hölls svenska Round Dance Convention i Märsta i Crazy Flutters regi. danceanx

I andra länder kombineras oftast Square- och Round Dance på öppna danser. I Sverige har Round Dance kommit för att stanna på senare år.

 

 


Line Dance:

Line Dance dansas i rad och är oftast en solodans. Med andra ord kan man inte trampa någon på fötterna hur enkelt som helst. Line Dance dansas till en mängd olika musikstilar som t ex two-step, cha cha, funk, pop, vals, mambo och mycket annat. Främst är Line Dance en social dansform med mycket motion, men här ingår även tävlingsmoment för de som vill.

linedancing3Till skillnad från de andra dansformerna är Line Dance också en tävlingsform. Att tävla är naturligtvis frivilligt. De flesta nöjer sig med att dansa så det ryker om fötterna i stället. Att dansa Line Dance är både socialt roligt men också fysiskt nyttigt. Dansen stärker skelettet och förbättrar koordinationsförmågan och konditionen. I slutet av 2005 hölls VM i Country & Western dans (som det också heter) i Upplands Väsby med deltagare från hela världen.

 


Övrigt:

Klubben anordnar flera öppna danser i samtliga dansformer. Därtill har vi också flera klubbdanser, mindre danser, som ingår som ett moment i kursen där det dansas det som kursdeltagarna har lärt sig på respektive nivå. I slutet av november eller början av december hålls våra julfester. För squaredansarna sker detta i samarbete med de övriga klubbarna som finns i norra Stockholms-området. För line- och rounddansare sker det endast i klubbens regi.

Vi gör mer i klubben. Vårt främsta syfte är naturligtvis att främja square-, round- och linedansens utveckling i Sverige men vi vill också sätta en prägel på den sociala gemenskapen som dessa dansformer ger - det är egentligen ännu viktigare. Vi vill att våra medlemmar ska trivas och själva känna sig aktiva i klubbens utveckling.

Vi har en sommarfest där vi inte bara dansar utan beger oss någonstans där vi kan göra andra saker utomhus, t ex grilla en god middag. Vi anordnar andra träffar, qulfester, bilorientering och mycket annat.

Klubben har en egen medlemstidning som kommer ut en/två gånger per år och förutom denna kommer också squaredansens riksförbund egen tidning med det passande namnet Square-Info också ut fyra gånger. Rounddansförbundet ger också ut ett informationsblad, också det ett par gånger per år.

Välkommen till den glada, dansande klubben CRAZY FLUTTERS!

På gång

torsdag 21 februari
18:30 - 20:00
Danskurser enligt schema.
fredag 22 februari
19:00 - 22:00
Fredagsmys - Line Dance - med Urbano Duracelli
lördag 23 februari
13:00 - 19:00
Square Dance - Februaridans med Stefan Sidholm, Rotebro Arena, Sollentuna SQD
söndag 24 februari
00:00 - 00:00
SPORTLOV - Inga kurser
söndag 3 mars
13:00 - 16:30
Öppen Line Dance i Sävja, Uppsala, Friends In Line
söndag 3 mars
14:00 - 19:30
Danskurser enligt schema.
torsdag 7 mars
18:30 - 20:00
Danskurser enligt schema.
söndag 10 mars
14:00 - 19:30
Danskurser enligt schema.
torsdag 14 mars
18:30 - 20:00
Danskurser enligt schema.
fredag 15 mars
17:00 - 22:00
Round Dance - SDRA Vårmöte i Borlänge

Gästbok

Urban Danielsson
SQUARE DANCE kläder säljes
2 underkjolar, 1 st vit och 1 styck svart. Pettipants, strumpband, 3 kjolar, Singolla blus. Storlek Large på samtliga. Kontakta: Birgitta Tollbom 018-341411
fredag, 10 augusti 2018 19:26
Annika Håkansson
Trevlig helg
Tack alla som var med till Borås för en trevlig och minnes värd helg .
söndag, 03 juni 2018 19:21
Carina Boström
Convention Borås 2018
Vill tacka alla för en trevlig o mysig helg.
söndag, 03 juni 2018 18:30