Round Dance är i grunden koreograferad sällskapsdans där alla par dansar samma figur runt golvet.

Tusentals turer har koreograferat för att matcha specifik musik. Denna koreograferade typ av dans eliminerar "radiobil" känslan du ibland får när du dansar ”fri” sällskapsdans. Dansare kan i Round Dance koncentrera sig mer på hur de utför figuren än att hela tiden fundera över vad som ska göras härnäst.En annan utmärkande egenskap hos Round Dance är användningen av en "cuer". Eftersom det finns alldeles för många turer för att memorera, ropar en cuer ut namnet på varje figur precis innan den ska utföras. Om du inte kommer ihåg eller har inte lärt dig turen kan du ändå fortsätta genom att få en fingervisning om hur figuren görs genom att titta på paret framför, de dansar ju samma figur. Rounddansare lär sig från dag 1 att associera varje stegmönster med figurens namn. Detta gör det lättare att lära framtida rutiner eftersom dansaren har en repertoar av turer på sina fingertoppar.Med detta menar vi inte att Round Dans är bättre än konventionella sällskapsdans. Snarare kompletterar de två varandra. Genom Round Dance hjälper det dig att stärka din grundläggande repertoar av dansfigurer/turer och tillåter dig att göra några turer som du inte skulle våga prova på en vanlig danskväll. Vi finner att varje typ av dans förstärker den andra, och leder till större glädje av dans i allmänhet.


Det finns 6 nivåer av Round Dance som kallas faser. Fas 1 & 2 är "lätt nivå" och inkluderar two-step och vals (nog för att dansa på din dotters bröllop och överallt annars).

Fas 3 och 4 är mellanliggande nivåer och inkludera ytterligare vals figurer samt introducerar till andra såsom: foxtrot, quickstep, tango, cha, rumba, bolero, mambo, jive, swing, West Coast Swing, samba, paso doble, slow step med flera.

Fas 5 & 6 tar dansarna till de övre nivåerna av dans, inklusive turer som du ser på danstävlingar. På de övre nivåerna är många Round Dance instruktörer utbildade av några av de bästa internationella och amerikanska danslärarna i världen.

Flera teknikböcker och videoband har skapats av Round Dance organisationer runt om i världen (URDC & ROUNDALAB).Round Dance är bra motion och ger en relativt billig kvällsunderhållning. Dessutom bör den sociala kamratskapet inte förbises. Rounddansare tenderar att vara oerhört vänlig, sällskaplig och mycket hjälpsamma människor.

På gång

torsdag 4 mars
18:30 - 20:00
Dansa hemma kurs Line Dance - digital danskväll
fredag 5 mars
19:00 - 22:00
INSTÄLLD: Öppen Line - Fredags Mys med Dj: Urban Danielsson.
torsdag 11 mars
18:30 - 21:15
Kurser enl. schema
söndag 14 mars
14:00 - 19:30
Kurser enl. schema
torsdag 18 mars
18:30 - 21:15
Kurser enl. schema
söndag 21 mars
14:00 - 19:30
Kurser enl. schema
torsdag 25 mars
18:30 - 21:15
Kurser enl. schema
fredag 26 mars
19:00 - 22:00
ÖPPEN LINE - Fredags Mys med Dj: Urban Danielsson.
söndag 28 mars
14:00 - 19:30
Kurser enl. schema
torsdag 1 april
18:30 - 21:15
Kurser enl. schema

Gästbok

Marie Andre
Wenngarn
Jag o Susanne från Väsby vill bara tacka för härliga tisdagskvällar med linedance på Wenngarn. Det har varit superskoj o fint väder (även att det regnade en liten stund innan starten 30/6). Så bra arrangerat.....
onsdag, 26 augusti 2020
Urban Danielsson
Wenngarn 2020
Ni har väl kikat in på alla de videos från "Hela Norden dansar Line Dance på Wenngarn! Härliga tisdagskvällar!
torsdag, 02 juli 2020
Carina Boström
dans
halloj Här hemma dansar jag o Annika H för fullt på hennes lunch. 2 danser är klara dom andra 2 improver funkar stegen men inte till musiken då man inte har nån som hojtar restart o tag ?? . ha det så gott alla o håll er på avstånd. kram Carina
fredag, 03 april 2020

Login medlemmar