Linedance Helsingborg

Boka en kostnadsfri danslektion

Boka en fri danslektion
Dansa linedance i Helsingborg och andra platser i Skåne med utbildade instruktörer

Dansa linedance i Helsingborg och andra platser i Skåne med utbildade instruktörer

Söker du en linedance kurs? Vi erbjuder kurser på alla nivåer, från nybörjare till tävlingsdansare. Dansformen är allsidig och passar alla åldersgrupper. Dansarna står i rader och tempot varierar beroende på vilken låt man dansar till.

Boka en fri danslektion
En dans som passar alla åldrar

En dans som passar alla åldrar

Vi förmedlar främst kurser till dig som vill dansa i linedance i Skåne, men vi har även regelbundna erbjudanden från arrangörer och dansskolor runt om i landet. Kontakta oss gärna om du vill ha information om kurstillfällen i linedance i Helsingborg, Ängelholm, Malmö eller på en annan ort nära dig.

Boka en fri danslektion
En dans som inte kräver någon utrustning

En dans som inte kräver någon utrustning

Det fina med linedance Helsingborg är att alla kan vara med. Många tror att cowboyhatt och boots är ett måste, men det behövs ingen speciell utrustning. Ett par sköna skor med en sula i läder eller ett annat material som inte fastnar i golvet är allt du behöver för att komma igång.

Boka en fri danslektion
Prova på linedance gratis

Prova på linedance gratis

Vill du testa linedance? Då kan du anmäla dig till ett prova-på-tillfälle. Beroende på arrangör har du möjlighet att antingen prova på under ett specifikt tillfälle eller delta i en första gratis lektion. Vid ett typiskt testtillfälle blandar DJ:n olika typer av musik, från de senaste hitlåtarna till country, så att du ska upptäcka olika aspekter av dansen. En gratis lektion låter dig delta i ett ordinarie kurstillfälle.

Dansa line dance med oss!

Vi erbjuder linedance på alla nivåer med erfarna, utbildade och uppskattade instruktörer:

En allsidig dansform med roliga koreografier
Lindedance nybörjare, pensionärer och på distans
Bra konditionsträning för hela kroppen
Danser som förbättrar balans och taktkänsla
Linedance i Helsingborg till bra priser

Linedance i Helsingborg till bra priser

Vårt motto är att det inte ska kosta skjortan att dela i en linedance kurs. De aktörer och föreningar som du hittar här erbjuder prisvärda lincedanskurser till fasta terminspriser. Du kan naturligtvis även boka enstaka danstillfällen. Du kan välja mellan dagpass eller kvällspass. Ett typiskt lincedance-tillfälle pågår under 2-3 timmar. Du väljer själv hur många danser du vill och orkar delta i under passet. Hör gärna av dig till oss med en förfrågan om pris för en linedance kurs på din ort!

Privata linedancekurser för möhippor, svensexor och företag

Privata linedancekurser för möhippor, svensexor och företag

Söker du en fartfylld aktivitet till möhippan eller svensexan? Då är en privat kurs i linedance i Helsingborg ett populärt alternativ. Erfarna instruktörer ser till att ni får en oförglömlig upplevelse och lär er en dans som ni kan visa upp på det stundande bröllopet. Det finns även arrangörer som erbjuder after work och andra företagsaktiviteter där medarbetarna får tillfälle att ta del av ett kurstillfälle i linedance nybörjare. Linedance är även utmärkt som friskvård och för att stärka sammanhållningen mellan medarbetarna.

Lär dig linedance online

Lär dig linedance online

Alla har inte möjlighet att ta sig till en linedancelokal. Då kan en kurs i linedance på distans vara ett utmärkt alternativ. Att ta del av instruktioner och koreografier via nätet är även en god idé om du vill ha möjlighet att i lugn och ro prova på olika stegkombinationer och stilar.

Det finns över 10 000 olika linedanser och fler tillkommer hela tiden. En kurs i linedance online med nya stegkombinationer är perfekt motion.

Tack för era omdömen!

Omdömen från linedansare

Linedance är en rolig motionsform. Tack vare lincedance Helsingborg hittad jag en kurs som passar mig som handen i handsken. Jag längtar till varje kurstillfälle och kan varmt rekommendera alla att börja dansa!

LOTTA S.
Linedance för nybörjare

Jag jobbar med Botox på en av Sveriges mer välkända kliniker. För mig är linedance verkligen ett perfekt sätt att hålla både kropp och sinne ungt och alert. Jag rekommenderar ofta mina kunder att boka via sajten Salooncrew.se! Flera av dem har blivit lindeance-entusiaster!

ALICE M.
Linedance online

Jag sökte en lagom lugn aktivitet att komma igång med efter min hårtransplantation i Turkiet, och blev rekommenderad att boka via Linedance Helsingborg. Instruktören var mycket bra och motiverade även de mest skeptiska deltagarna. Kan rekommendera den här sidan.

GÖRAN B.
Linedance på svensexa

Linedance passar oss som är pensionärer. I min grupp kan alla vara med oavsett rörlighet. Det gör dessutom ingenting om man dansar fel, det är bara ett le och försöka igen. Jag kan varmt rekommendera alla seniorer att prova på att dansa!

ASTA P.
Linedance för seniorer

Boka en noga utvald kurs som fått goda omdömen av tidigare kunder

När du bokar en kurs i linedance i Helsingborg påbörjar du resan mot att bemästra en unik dansform. Linedance kan dansas av alla och så det är en singeldans behöver du ingen partner. Idag räknar man med att det finns strax över 10 000 olika nedskrivna liedance-danser.

Det breda utbudet som du hittar här gör att du som vill utvecklas kan hitta den nivå som passar dig. Det är även möjligt att stanna på en och samma nivå då nya danser ständigt tillkommer.

Boka en noga utvald kurs!
+
=

Vanliga frågor om linedance

✔ 10 Olika nivåer
✔ 15 Instruktörer
✔ 100% nöjda linedansare

Det är en allsidig country & western-dans där dansarna står på rader. Oftast dansar man utan partner men det finns även koreografier där man dansar med en partner.
Kostnaden för en lincedancekurs beror på arrangör. Kontakta oss för komplett information om kurstillfällen och kostnader på din ort. Vi svarar inom en arbetsdag!
De olika arrangörer som du kan hitta här låter kursdeltagarna ta del av unika stegbeskrivningar. En stegbeskrvningen innehåller bland annat counts, walls och nivåbeskrivning.
Så dansar du country och western-danser

Så dansar du country och western-danser

Innan du bokar en linedancekurs kanske du är nyfiken på hur ett kurstillfälle går till? Upplägget är liknande det man ser i zumba eller aerobics. Dansarna börjar med att ställa upp sig på rader. instruktören visar dansen för gruppen och sedan gås de olika stegkombinationerna igenom en och en. Några steg övas in åt gången och när de olika kombinationerna börjar sitta startar musiken och gruppen provar att utföra stegen till tonerna av en utvald country, rock eller poplåt. En kurs i linedance för pensionärer följer samma upplägg som ett tillfälle för andra ålderskategorier även om musikvalen och intensiteten anpassas efter deltagarna.

Boka en fri danslektion
Välj en linedancekurs med utbildade instruktörer

Välj en linedancekurs med utbildade instruktörer

De kurser som du hittar via oss har utbildade och erfarna instruktörer. När du väljer en kurs i linedance i Helsingborg med en certifierad instruktör har denne genomgått en utbildning hos den svenska förening som kallas Swedish Country Western Dance Association (SCWDA ). Många av de instruktörer som är aktiva har även genomgått utbildningar i USA och de kan även stoltsera med diplom från dansteknikkurser hos the National Teachers Association (NTA).

Här kan du läsa mer om oss som ligger bakom sidan Saloon Crew.

Boka en fri danslektion

Senaste inläggen

Line Dance Tävling
Ring Ring line dance: dansglädje till ABBA's hit
by Erik/ on 02 May 2024

Ring Ring line dance: dansglädje till ABBA's hit

ABBA:s låtar har en tidlös känsla som får fötterna att rycka och humöret att lyfta. En av deras klassiker, Ring Ring, är inte bara en nostalgisk påminnelse om 70-talets glansdagar utan också en fantastisk låt att dansa till. Låt oss introducera dig till Ring Ring Line Dance - en energifylld och enkel danssekvens. Ring Ring line dance stegbeskrivning Startposition: Stå med fötterna ihop, händerna i sidorna eller håll i händerna med dina danspartner om du är i en grupp.

Line Dance Tävling
Tävla i Line Dance: Gemenskap och Utmaning
by Erik/ on 16 Jan 2024

Tävla i Line Dance: Gemenskap och Utmaning

Line dance, en populär form av dans där deltagarna dansar i rader och linjer till musikens rytm, har blivit en omtyckt social aktivitet världen över. För många är det inte bara en form av motion och underhållning, utan också en chans att tävla och utmana sig själva i en dansant gemenskap. Att tävla i line dance ger dansare möjligheten att visa upp sin skicklighet, kreativitet och passion för denna dynamiska konstform.

Line Dance Klubb
Line dance klubb, en populär hobby
by Erik/ on 29 Jul 2023

Line dance klubb, en populär hobby

Det blir allt mer populärt att gå på en line dance klubb och dansa line dance tillsammans med andra. Det är också ett perfekt sätt att träffa nya vänner. Oavsett var du befinner dig i landet kan du hitta en klubb som tar emot dansare på alla nivåer. Om du letar efter en ny aktivitet i höst kan det vara det perfekta alternativet. Vad är line dance? Innan du anmäler dig till en line dance klubb kanske du vill veta lite mer om vad det faktiskt är för något.

Linedance Möhippa
Linedance möhippa – en uppskattad aktivitet
by Erik/ on 14 Sep 2022

Linedance möhippa – en uppskattad aktivitet

Eftersom det är så lätt att komma igång med att lära sig de första stegen så passar lindedance nybörjare perfekt. Av samma anledning så är linedance möhippa en utmärkt och rolig aktivitet som alla festdeltagare kommer att uppskatta. Faktum är att linedance är en äkta festdans som man ju kan ägna sig åt i stora grupper, ju större desto bättre. En erfaren instruktör lär snabbt hela gruppen vad de behöver veta innan de tar de första dansstegen.

Linedance Musik
Tips på line dance musik som passar till UNO
by Erik/ on 18 Dec 2021

Tips på line dance musik som passar till UNO

Om du vill ha på lite upplyftande musik till spelkvällen kan du alltid sätta på lite line dance musik. Det är främst förknippat med den amerikanska södern och dansas på en rak linje. Man lyssnar normalt på svängiga countrylåtar samtidigt. Det kan även inspirera din spelkväll och höja stämningen till max. Du kommer märka att det är musik man blir glad av. Populärt i Sverige Även om line dance musik främst är förknippat med USA är det också ganska populärt i Sverige.

Danskurs
Lär dig linedance med en danskurs i Ängelholm
by Erik/ on 23 Nov 2021

Lär dig linedance med en danskurs i Ängelholm

Dans är glädje och motion och ligger i människans natur. Vi kan dansa runt helt själva och njuta av rytmen anting till extern musik eller till intern musik bara klingande i huvudet. Vi dansar i par såsom foxtrot eller tango och vi dansar i grupp. En av dessa gruppdanser är linedance. Denna dans i gruppgemenskap utövas både utom- och inomhus och tack vare den digitala utvecklingen kan vi nu också utöva linedance online i hemmet ensamma men ändå tillsammans med en grupp.

Uppvisning i linedance

Här kan du inte endast hitta kurser i linedance, du har även möjlighet att boka en uppvisning med en linedanceförening. Uppvisningar kan ske vid evenemang inom- och utomhus och de är möjliga att kombinera med ett kurstillfälle för den publik som närvarar. Du kan naturligtvis även boka specialkurser där dansarna kommer till en arbetsplats, fest eller annan tillställning. Vi kan även anordna linedance som friskvårdsaktivitet. Kontakta oss för ett förbehållsfritt prisförslag!

BOKA TID